جعفري گياهي دو ساله با نام علمي “Petroselinum crispum” از راسته کرفس سانان است. جعفري خود به صورت وحشي در ايران، آسيا، شمال آفريقا و جنوب شرقي اروپا مي رويد و البته در نواحي ديگر پرورش مي يابد. امروزه سبزي جعفري در برنامه غذايي اکثر مردم قرار دارد که اغلب از خواص اين گياه بي اطلاع هستند.


گياه جعفري منبع بسيار خوبي از ويتامين هاي A,C,K و علاوه بر آن منبع خوبي از اسيدفوليک و آهن مي باشد که منظور از منبع خوب، 10 الي 20 درصد نياز روزانه بدن را نسبت به آن ماده تامين و منظور از بسيار خوب، 20 درصد و يا بيشتر نياز روزانه بدن به آن ماده را برآورده مي کند.


 




گياه جعفري



 


خواص و فوايد جعفري


1) تزئين غذا با جعفري


– با يک شاخه از سبزي جعفري مي توان غذا را به زيبايي تزئين نمود.


 


تزئين غذا با جعفري

تزئين غذا با جعفري



 


2) جعفري سلامت را ارتقا مي دهد


دو جزء خيلي مهم در جعفري روغن هاي فرار و فلاوونوئيدها هستند که نقش بسزايي در سلامت ما دارند.


روغن هاي فرار (روغن هاي ضروري يا اسانس هاي گياهي) داراي ترکيبات مهمي به نام ليمونن (limonene)، ميريستيسين (myristicin)،  اِاوجنول (eugenol) و آلفا توزن (alpha-thujene) مي باشد که اگر اين مواد را تغليظ کنيم عصاره اي حاصل شده که داراي خاصيت درماني فوق العاده اي مي باشد.


اين روغن هاي فرار موجود در گياه جعفري بخصوص ميريستيسين، مانع تشکيل و شکل گيري تومورها بخصوص تومور هاي ريه مي شود. اين روغن ماده اي به نام بنزوپيرن که در دود ناشي از زغال چوب و دود سيگار وجود دارد، که البته سرطان زا مي باشد را خنثي سازي مي کند.


فلاوونوئيدها داراي ترکيبات مهمي همچون  آپيئين(apiin)،کريسواِريول(crisoeriol) ،  لوتئولين(luteolin) و آپيجنين(apigenin) مي باشد.


 


جعفري و رفع بوي بد دهان


مي توان بعد از ميل نمودن پياز يا سير که دهان بوي بدي مي گيرد ازجعفري استفاده نمود و با جويدن آن دهان را خوشبو نمود. البته به روش ديگر هم مي توانيد از بوي بد دهان خلاص شويد و آن جوشاندن به آرامي يک مشت از برگ هاي جعفري به همراه چندين عدد ميخک در يک ليوان آب مي باشد.


 


خواص جعفري

خواص جعفري



 


جعفري آنتي اکسيداني قوي است


لوتئولين(luteolin) موجود در جعفري مانع تخريب سلولي ناشي از راديکال هاي آزاد اکسيژن مي شود و عصاره تغليظ يافته جعفري ظرفيت آنتي اکسيداني بدن را بالا مي برد.


جعفري علاوه بر فلاوونوئيدها و روغن هاي فرار، داراي منبع بسيار خوب ويتامين هاي A,C مي باشد که براي پيشگيري از خيلي بيماري ها موثر است. ويتامين C يک آنتي اکسيدان مهم مي باشد که در فقدان ويتامين C بدن به دليل راديکال هاي آزاد آماده ابتلا به بيماري هايي مانند سرطان روده، آسم، ديابت و گرفتگي عروق مي شود.


ويتامين c موجود در جعفري خاصيت ضد التهابي دارد و براي بهبود التهاب مفاصل و استخوان ها موثر مي باشد.


بتاکاروتين موجود در ويتامين A يکي ديگر از آنتي اکسيدان هاي مهم موجود در اين گياه است و رژيم غذايي حاوي بتاکاروتن مانع پيشرفت بيماري هايي همچون ديابت، سرطان روده،آسم، تصلب شرائين والتهاب مفاصل و استخوان ها مي شود. در بدن بتاکاروتن به ويتامين A تبديل و سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند و به ويتامين ضد عفونت معروف مي باشد.


 


جعفري دوست قلب


جعفري با دارا بودن يکي از مهم ترين ويتامين هاي خانواده B يعني اسيد فوليک، نقش بسزايي در ارتباط با قلب و عروق ايفا مي کند. مواد موجود در جعفري بدين گونه عمل مي کند که اگر مقدار هموسيستئين ها در بدن بالا رود سلامت رگ ها به خطر مي افتد که اسيد فوليک با تبديل کردن هموسيستئين ها به مولکول هاي بي خطر، نقش حياتي را ايفا مي کند.


اسيد فوليک به عنوان پيشگيري کننده از بيماري هاي ديابت و قلبي مي باشد و نيز باعث تقسيم مناسب و به موقع سلول هاست که جهت پيشگيري از سرطان هاي دهانه رحم و سرطان روده بسيار موثر مي باشد.


 


خواص دارويي جعفري

خواص دارويي جعفري



 


درمان کم خوني با جعفري


براي درمان کم خوني ناشي از کمبود آهن مي توان از جعفري ياري گرفت زيرا داراي آهن و ويتامين c فراوان مي باشد که ويتامين c موجود، باعث افزايش جذب آهن نيز مي شود.


 


جعفري حاوي اگزالات است


جعفري حاوي اگزالات مي باشد که هنگامي مقدار اگزالات در بدن فرد بالا رود، مشکلاتي را ايجاد نموده و به همين دليل افراد مبتلا به بيماري هاي کيسه صفرا و کليوي از مصرف اين سبزي خودداري نمايند.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سایت amgames اموزشگاه هوش جادویی باب الجنت مشاور اجرایی و مجری در زمینه مارکتینگ Tracy آمد نوشته های یک مهندس عمران دنیای طراحی و ساخت سایت حرفه ای همراه کننده 2019 کلاکت