کرفس گياهي علفي است با نام علمي “Apium graveolens” و ارتفاعگياه کرفس بين 20 تا 60 سانتي متر مي باشد. ايرانيان در گذشته به کرفس، کرسب مي گفتند و اعراب آن را معرب نموده و کرفس ناميدند.
کرفس سرشار از ويتامين ها و املاح مي باشد که با مطالعه اين مطلب، شايد باعث شود شما در هفته دو الي سه بار آب کرفس بنوشيد و کرفس را داخل برنامه غذايي خود نماييد. شما مي توانيد به صورت خورش کرفس و يا در سالاد هاي فصل از اين گياه استفاده نماييد.
کرفس سرشار از املاح و ويتامين
– برگ اين گياه داراي مقادير زيادي ويتامينA (بتاکاروتن) است.
– ساقه اين گياه داراي مقاديري از ويتامين هاي B1 ،B2 ،B6 و ويتامين C است. ساقه اين گياه همچنين داراي اسيدفوليک، پتاسيم، منيزيم، کلسيم، فسفر، آهن، سديم و چندين نوع از اسيدهاي آمينه ضروري است.
مواد مغذي در هر 100 گرم (3?5 اونس) | |
انرژي | 12 کيلوکالري (50 کيلوژول) |
کربوهيدراتها | 2?97 g (including fibre) |
قندها | 1?4 g |
چربي | 0?17 g |
پروتئين | 0?69 g |
آب | 95 g |
ويتامين آي معادل | 22 ميکروگرم (2?) |
تيامين (ويتامين ب1) | 0?021 ميليگرم (2?) |
ريبوفلاوين (ويتامين ب2) | 0?057 ميليگرم (4?) |
نياسين (ويتامين ب3) | 0?32 ميليگرم (2?) |
ويتامين ب6 | 0?074 ميليگرم (6?) |
اسيد فوليک (ويتامين ب9) | 36 ميکروگرم (9?) |
ويتامين C | 3?1 ميليگرم (5?) |
ويتامين E | 0?27 ميليگرم (2?) |
ويتامين K | 29?3 ميکروگرم (28?) |
کلسيم | 40 ميليگرم (4?) |
آهن | 0?2 ميليگرم (2?) |
منيزيم | 11 ميليگرم (3?) |
فسفر | 24 ميليگرم (3?) |
پتاسيم | 260 ميليگرم (6?) |
سديم | 80 ميليگرم (3?) |
روي | 0?13 ميليگرم (1?) |
برخي از فوايد و خواص کرفس:
کرفس و زيبايي پوست و مو
از آنجايي که اين سبزي سرشار از انواع ويتامين هاي ذکر شده از جمله ويتامين آ،ب و ث است و املاح به مقدار زياد در آن نهفته است مي تواند مکمل خوبي براي زيبايي پوست و مو باشد.
شما حتي مي توانيد دو الي سه روز در هفته يک ليوان آب کرفس را بنوشيد و به سلامتي معده، قلب و رودهايتان کمک نماييد. در ضمن اگر شما به اين کار عادت نماييد علاوه بر سلامت اندام هاي دروني بدن، اثرات اعجاب انگيز آن را در زيبايي پوست و مويتان حتي در همان روزهاي ابتدايي شروع، مشاهده نماييد.
تحقيقات نشان داده مصرف روزانه آب کرفس به مدت يک هفته، تاثير بسزايي در کاهش فشار خون دارد.
کرفس سرشار از ويتامين C است
اين گياه داراي ترکيباتي ضد سرطاني است که از پخش سلول هاي سرطاني جلوگيري مي کند و داراي ترکيبي به نام استيلنيک (acetylenic) است که مانع پيشرفت سلول هاي تومور مي شود.
لوئتوئين (Luteolin) به ميزان قابل توجهي در کرفس موجود است که با دارابودن آنتي اکسيدان قوي مي تواند صدمات ناشي از تخريب سلولي را جبران کند.
اين سبزي براي تقويت لثه ها، مويرگهاي پوستي و جلوگيري از سرماخوردگي کاربرد دارد.
کرفس و بي خوابي:
کرفس با دارا بودن روغن هاي طبيعي و ضروري، ويتامين ها،املاح و هورمون هاي گياهي سبب آرامش در بدن مي شود و سيستم مغز و اعصاب را آرام مي کند که به همين جهت کرفس براي اشخاص دچار به کم خوابي و بي خوابي سفارش مي شود.
آب کرفس و کاهش کلسترول:
طبق تحقيقات انجام شده وجود ترکيب شيميايي به نام بوتيل فتاليد (Butylphthalide) در کرفس، منجر به کاهش سطح کلسترول بد خون (LDL) مي شود.
کنترل وزن با آب کرفس:
کرفس به علت تمام نعمت هاي موجود در آن و تاثير آن بر روي هورمون اشتها و گرايش به مواد قندي اثر گذاشته و در نتيجه از زياد شدن وزن بدن و ولع خوردن شيريني جات جلوگيري مي کند.
جلوگيري از يبوست و هضم بهتر غذا:
خوردن روزانه يک ليوان آب کرفس به همراه آبگيري برگ ها باعث تخليه طبيعي روده مي شود.
آب کرفس با دارا بودن انواع ويتامين ها ئاملاح و همچنين فيبر از بروز يبوست جلوگيري و حرکت روده ها را تنظيم مي کند. البته خوردن کرفس به همراه وعده هاي غذايي موجب بالا رفتن جذب غذا و قدرت هضم مي شود بدين صورت که مواد غذايي را از طريق جدار روده بيشتر جذب مي کند.
التهاب مفاصل و آب کرفس:
آب کرفس و کرفس با دارا بودن Polyacetylene موجود قدرتمند ترين ماده شيميايي ضد التهاب بدن مي باشد و مي تواند عوارض و دردهاي مفاصل به خاطر روماتيسم و يا آرتروز، نقرس، آسم و ناهنجاري هاي ريوي را کاهش دهد.
کرفس با تاثير زياد خود بر مغز که مرکز اصلي دستگاه عصبي است سيستم ايمني بدن را تقويت و بدين ترتيب تورم و درد نواحي مختلف بدن را کاهش و بيماري هايي مانند نقرس و تورم هاي مفصلي را نيز کاهش مي دهد.
درباره این سایت